Menu

Despre SCRISOAREA DE INTENTIE

Cum redactezi corect o scrisoare de intentie?

In general, un CV trebuie insotit de o scrisoare de intentie. Aceasta rezuma informatii despre candidat si subliniaza aspectele relevante care sunt cuprinse in CV. Practic, scrisoarea de intentie reprezinta un element decisiv pentru orice candidat la ocuparea unui post, deoarece promoveaza CV-ul si are menirea de a indrepta atentia angajatorului catre CV.

Formatul scrisorii permite exprimari nuantate, adresari directe, convingatoare si pertinente, care sa evidentieze disponibilitatea, capacitatea candidatului de a fi performant, competitiv si realmente util angajatorului.

RECOMANDARI GENERALE PENTRU INTOCMIREA UNEI SCRISORI DE INTENTIE

*     Textul scrisorii de intentie nu trebuie sa depaseasca o pagina si trebuie sa fie redactat dupa formatul standard al unei scrisori de afaceri.

*     Foloseste o exprimare cat mai convingatoare, facand uz de cuvinte cheie. Scrisoarea de intentie nu trebuie sa contina, repetitiv, exprimarile folosite in continutul CV-ului.

*     Personalizeaza continutul scrisorii de intentie. Nu folosi scrisori-tip sau exemple copiate.

*     Scrisoarea de intentie trebuie fie adresata unei persoane fizice – director sau manager resurse umane. Afla numele persoanei care va citi scrisoarea si utilizeaza-l in formula de adresare de la inceputul textului.

*     Evita utilizarea exprimarilor impersonale. Foloseste adresari directe si exprimari clare referitoare la propria persoana.

*     Subliniaza faptul ca stii care sunt activitatile si obiectivele firmei pentru care candidezi si ca, de asemenea, cunosti rezultatele de ansamblu ale acesteia. Ii vei demonstra angajatorului ca nu expediezi o scrisoare-tip, ci una personalizata.

*     Evidentiaza faptul ca formarea si experienta ta profesionala corespund nevoilor firmei pentru care candidezi. Foloseste pentru aceasta un paragraf distinct al scrisorii de intentie. O simpla referire la trecutul tau profesional si/sau la capacitatile de care dispui (incluse in CV) va fi suficienta.

*     In finalul scrisorii de intentie, exprima-ti elegant si discret interesul pentru participarea la interviul de angajare.

*     Foloseste, in finalul scrisorii de motivatie, un post-scriptum (PS), care sa dea un exemplu succint al unei realizari personale relevante pentru postul vizat. In acest mod, vei fi nu doar convingator, ci iti vei proba capacitatea de expunere fidela a trasaturilor personale.

CONTINUTUL UNEI SCRISORI DE INTENTIE

Este recomandabil ca scrisoarea de intentie sa fie structurata, prin continutul sau, în trei parti, dupa cum urmeaza:

Succinta “introducere” referitoare la contextul dat: referirea la anuntul publicitar de scoatere a postului la concurs, demonstrarea interesului pentru viitorul potential loc de munca.

Expunerea motivatiilor care stau la baza depunerii candidaturii. In expunerea motivatiilor care stau la baza depunerii candidaturii, candidatul nu trebuie sa recurga la exprimari exagerate (spre exemplu: interes enorm, imi doresc extrem de mult sa pot lucra s.a.). Descrierea motivatiilor trebuie sa fie simpla, succinta si la obiect si sa releve principalele trasaturi ale caracterului candidatului.

Prezentarea elementelor cunoscute despre angajator. Este obligatoriu ca redactantul scrisorii de intentie sa se informeze asupra unor date de baza ale activitatii firmei pentru care aplica si sa evidentieze disponibilitatea, adaptabilitatea si capacitatea de a se integra rapid si eficient în echipa angajatorului.

NU UITA!

O scrisoare de intentie bine intocmita reprezinta o asigurare in plus ca angajatorul va studia atent CV-ul tau!

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Email

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Link exchange - Fii vizibil!

Acest site este parte din sistemul de Link Exchange "Promovarea proiectelor europene de informare, formare si calificare in mediul online" dezvoltat de Centrul de Cercetare si Dezvoltare Sociala SolidaritateaAfla mai multe detalii despre beneficiile acestui sistem precum si conditiile de inscriere.

Newsletter

Aboneaza-te! Fii la curent cu toate anunturile proiectului precum si locurile de munca din judetul Vrancea

Vizitatori

685814
AziAzi1616
Saptamana curentaSaptamana curenta1616
Luna curentaLuna curenta98821
TotalTotal6858142